Kalk of schimmelnagel waar u vanaf wilt laseren door huidtherapeut

 In Huidproblemen, Laatste nieuws, Tips en Advies

Wat kan ik doen aan een kalk of schimmelnagel?

Kalk of schimmelnagel is een veel voorkomend probleem. Hoe vervelend is het wanneer je in de zomer een mooi open schoentje of een slipper wilt dragen, en moet kiezen voor een dichte schoen vanwege je nagels.

Tegenwoordig is dit zeer goed te behandelen met laserbehandelingen. Bij Studio 13 Master in Skin & Hair werken wij met een HBO- en BIG- geregistreerde huidtherapeut van Cosmetique Totale.

Hoe ontstaan een kalk of schimmelnagel ?

Schimmels komen bij iedereen voor. Kalk-schimmelnagels komen ongeveer bij een kwart van de Nederlandse bevolking voor en zijn in principe onschuldig. Schimmels komen met name voor in vochtige ruimtes zoals sauna, zwembad en sportschool.

Ze worden veroorzaakt doordat schimmels de nagel of in de huid binnendringen, waardoor een schimmelinfectie ontstaat. Behandelen is niet noodzakelijk maar wordt wel vaak gewenst door het uiterlijk van de aandoening, wel zijn kalk of schimmelnagels zeer besmettelijk.

Waardoor loopt men een hoger risico op een kalk of schimmelnagel?

  • Een verlaagde weerstand (door ouderdom of ziekte)
  • Beschadigde nagels door bijvoorbeeld sporten of het dragen van te strakke schoenen
  • Bij suikerziekte en  AIDS

Kenmerken van kalk of schimmelnagel:

schimmel of kalknagels

Hoe werkt een behandeling met de laser?

De Elos maakt gebruik van IPL-licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Hier wordt de schimmel gedood. Langzaam zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig. Als de schimmel hardnekkig vastzit en/of alle nagels (in ernstige mate) aangedaan zijn, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Omdat het zeker een paar maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug groeit, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.

Doet het pijn?

De behandeling voelt aan als meerdere gemene prikjes. De behandeling zelf duurt gelukkig maar een paar minuten, afhankelijk van hoeveel nagels er zijn aangedaan.

Hoe kan ik mijn nagels het beste thuis verzorgen?

  • Het is belangrijk dat u de voeten thuis behandeld met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen.
  • Ook bestaan er anti-schimmelproducten voor in de schoenen.
  • Droog de tenen extra goed af na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers.
  • Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken.
  • De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd (door een gespecialiseerde pedicure).

Bedenk dat schimmelnagels zeer hardnekkig zijn. Daarom is het van groot belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.kalknagel behandeling

Wie voert de laserbehandeling uit?

De laserbehandelingen worden uitgevoerd door de huidtherapeut, gespecialiseerd in Elos laser-behandelingen. In sommige gevallen is een extra bezoek aan de huisarts nodig. De huidtherapeut adviseert u tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek uitgebreid over de mogelijkheden.

Een consult bij Studio 13 is altijd gratis.
(Beroep huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34)

Kosten en vergoeding:

Kalknagel laser behandelingen worden helaas nergens vergoed. Dat is jammer omdat dit een van de weinige echt effectieve behandelingen is.

Een kalknagelbehandeling is er al vanaf € 65,-

Als u beide voeten laat behandelen, dan kost het €95,- per behandeling.

Zie prijslijst.

Interesse:

Bent u geïnteresseerd geraakt?

Bij Studio 13 Master in Skin & Hair helpen wij u graag met deze aandoening op een snelle en professionele manier. U kunt met ons contact opnemen via het contactformulier .

Wij laten u dan weten wanneer de huidtherapeut aanwezig is, en maken met u een afspraak.

Een consult met de huidtherapeute is altijd gratis.

 Ga naar onze andere BLOGS

Hartelijke groet,

Moncy Klein

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Balayage/Ombrehuidverzorging en behandeling voor de man