Wie is Moncy Klein?

Van mijzelf kan ik gerust zeggen dat ik erg gepassioneerd en gedreven ben in alles op het gebied van huid en haar.  Ik ben Moncy Klein, eigenaresse van Beauty Studio 13 en getrouwd met Patrick Klein (Fysio en Manueel therapeut). Wij wonen in Paterswolde en hebben 2 Boston Terriers, Chloë en Gigi.

Naast mijn werk houd ik van vooral gezond en lekker eten, koken (dat zullen mijn Spaanse genen wel zijn) en actief bewegen. Ik wandel iedere dag minimaal een uur met de honden en doe 3 x per week intensief aan krachttraining in de sportschool. Verder ben ik een grote theeleut en het liefst wel met iets lekkers erbij…

Ik houd van een frisse en gezonde uitstraling, maar dat komt natuurlijk ook door mijn werk. Ook als je niet iedere dag met je lijf bezig wilt zijn kun je er stralend uitzien. Maar je moet er wat voor over hebben. Het kost mij in ieder geval geen moeite, het is voor mij een keuze en leefstijl.

Hoe het allemaal begon?

Vanaf mijn 16e jaar ben ik al actief in het kappersvak als Hairstylist. In Oldenzaal, mijn geboorteplaats, heb ik vroeger 8 jaar lang een grote kapsalon gehad met 6 werknemers. De liefde heeft mij de zaak doen verkopen en laten verhuizen naar het noorden.

Wonende in Paterswolde ben ik verder gegaan als bedrijfsleidster en Hairstylist in een kapsalon in Groningen. Om dit te blijven doen mijn hele leven zag ik niet zitten, daar ben ik te ambitieus voor. Mijn uitdagingen gingen veel verder.

Op mijn 32e ben ik gestart met de opleiding schoonheidsspecialist en visagist. Ik zag dit toen en nu nog steeds als een prachtige combinatie, huid en haar.

Opleidingen van Moncy Klein:

In het kappersvak heb ik op het gebied van dames en herenvak alle opleidingen afgerond. Zowel als Hairstylist, vakbekwaamheid, en Allround Hairstylist. In het dagelijkse leven houd ik mij op dit moment bezig met de allernieuwste ontwikkelingen.

Ik ben hierin nog steeds aktief en volg dan ook vele seminars, webinars en praktijk trainingen. In de kapsalon werk ik met het hoog kwalitatief staande merk Oolaboo, volledig Nederlands.

Als schoonheidsspecialist, hairstylist  en visagist ben ik na de opleiding mijn eigen praktijk gestart, en had direct allerlei ideeën. Mijn man gaf mij toen het goede advies om maar eerst eens te kijken waar mijn interesse precies zou liggen.

Vervolgopleidingen

Al snel kwam ik tot de conclusie dat mijn visie en missie veel verder ging dan crèmes en maskers aanbrengen. En dat je met goede behandelingen veel meer kon bereiken, maar dat kost tijd, heel veel tijd. Net als je lichaam zul je je huid moeten onderhouden en trainen, hiermee bereik je de meest mooie resultaten.

Mijn interesse ging toen al gelijk richting de therapeutische kant van het vak. Na de opleiding heb ik de specialisaties, acne, bindweefselmassage en lymfedrainage gedaan. Hierna de opleiding Dermatologie voor de schoonheidsspecialist basis en gevorderden.

Na deze afronding merkte ik hoe fantastisch het is om de problematische huid of huiden die meer aandacht vragen vooruit te helpen. Want het gaat je toch echt aan het hart hoeveel psychische problemen er bij huidproblemen aan de orde komen.

Gelukkig gaat de ontwikkeling verder en ook in ons vak staat de wereld nooit stil. Er komen steeds meer ontwikkelingen in het “daglicht” te staan en de mooie resultaten hiervan.

  • anti-aging
  • huidverbetering
  • huidverjonging
  • acne
  • pigmentvlekken
  • chemische peelings
  • retinol/vitamine A
  • rosacea
  • eczeem/overgevoelige huiden
  • pré/pro biotica

Mijn voorkeur ging toen dan ook uit naar een salon die gespecialiseerd is in alles op het gebied van huid en haar.

Lessen volgen, heel veel lessen volgen, trainingen en doorzettingsvermogen heeft mij gebracht waar ik nu sta. En ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel meer wetenschap en kennis kan vergaren, ik ben nog lang niet klaar.

Switch

Het behalen van diverse opleidingen en modules Huidtherapie en Medische Schoonheidsspecialist heeft mij doen besluiten om mijn gehele concept om te gooien. En wel om het  aanbod op het gebied van Wellness behandelingen te veranderen naar therapeutische behandelingen.

Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds mijn beste beslissing geweest. Dit in combinatie met de mooiste producten van PCA Skin, Meline, dr.K, Nimue, Forlle’d, Thoclor en Oolaboo.

Één voor één allemaal productlijnen met de juiste werkstoffen en ingrediënten. Die beloven wat ze doen en niet alleen maar luxe verpakkingen zijn waar niemand iets aan heeft. Resultaat wil ik, dat is waar het bij mij om draait.

Het fijne in mijn bedrijf is dat ik de hele organisatie volledig zelf uitvoer. Na vele Masterclasses te hebben gevolgd over websites en webshops kan ik dit zelf bewerken. Alle aanvragen via de  website, webshopbestellingen, nieuwsbrieven etc behandel ik persoonlijk.

Op deze manier kan ik iedere cliënt in de salon, online of offline altijd persoonlijk te woord staan.

Samenwerking met Moncy Klein:

Bij ons kiezen wij alleen voor de beste werkwijze, materialen en producten. Daarom ben ik de samenwerking in mijn salon aangegaan met cosmetisch arts drs.Robin Snijder  en Permanente Make-up Specialist Ahmet Turkkani beiden uit Amsterdam. Voor de huidtherapie werk ik samen met Huidtherapeute Esther Venhoven.

Ik ben van mening dat ieder zijn of haar eigen specialiteit heeft en je zelf niet overal goed in kunt zijn. Daarnaast is het van belang dat onze denkwijzen en visie op één lijn liggen.

Je kunt beter van een beetje heel veel weten, dan van heel veel een beetje.

In de praktijk werk ik met hoogstaande professionele merken. Mijn mening is dat de samenstelling van wetenschappelijk onderbouwde werkstoffen nog steeds de beste resultaten geven.

Dit vereist tijd en inspanning van twee kanten.

Maar dit bewijst ook dat dit samen met de behandelingen en producten voor thuis de mooiste huiden en tevredenheid oplevert.

Dit is in de salon door de meningen van mijn cliënten keer op keer bevestigd.

Behandeling Studio 13 Paterswolde

Persoonlijke Touch:

Ik kan iedere dag met een lach in mijn praktijk staan. Om de hele dag zo gepassioneerd met je werk bezig te zijn is voor mij echt een geschenk. Of het nu gaat om pigmentvlekken, acne, anti-aging, huidverjonging, huidverbetering, huid onderhoud, productadvies.

Welke wens de cliënt ook heeft, iedere intake bij mij of mijn medewerkers is kosteloos. Zo kan iedere cliënt ongedwongen zijn of haar keuze maken.

Wil jij nu ook deze persoonlijke aanpak voor je eigen huid en/of haar? Neem dan contact met mij op. Dan kijken we samen naar een behandelplan voor jou op maat.

-Moncy

Start typing and press Enter to search