Wenkbrauwen epileren

 In Huidverzorging, Laatste nieuws, Schoonheidssalon, Tips en Advies

Wenkbrauwen bepalen je ” Gezicht”

Wenkbrauwen? Wie heeft er geen problemen mee, of vindt ze lastig, of lelijk, of te smal, te breed of te licht, en zo kun je nog genoeg opnoemen.

Ze zijn bepalend voor je gezicht en uitstraling. Belangrijk is om ze een goede vorm te geven, die bij je gezicht past. Tegenwoordig is de vorm weer wat meer aanwezig terwijl ze vroeger niet dun genoeg konden zijn.

Wenkbrauwen epileren en verven blijft een vak op zich, een mooie en secure behandeling voor ons schoonheidsspecialisten.

Wenkbrauw 1-2-3

Hoe moet een wenkbrauw eruit zien?

Vroeger waren wenkbrauwen minder belangrijk en werden ze bijna helemaal smal weg geëpileerd (de trend was om ze weg te scheren en te tatoeëren of maximaal epileren), zijn ze nu heel, héél belangrijk voor ons geworden. Gelukkig wordt er tegenwoordig wat meer tijd besteedt aan goed epileren. Mooi in vorm tekenen en goed bijhouden is essentieel. Niets is lelijker dan een paar onverzorgde wenkbrauwen.

Van groot belang is dat je voor een wenkbrauwvorm gaat, die bij jouw gezicht past. Dat geldt zowel voor het epileren als de kleur.

Wij hebben de vormen voor je op een rijtje gezet!

 • Langer en smaller gezicht
  Wanneer jouw gezicht langer is dan dat het breed is staan wenkbrauwen die bijna horizontaal staan, jou het beste. Bij deze vorm van wenkbrauwen wordt je gezicht optisch dan een stuk breder.
 • Rechthoekig gezicht
  Bij de vorm voor een rechthoekig gezicht is de kaaklijn net zo breed is als je voorhoofd. Vind je dit ook bij jezelf? Ga dan voor een vloeiende en ronde boog zodat je uitstraling wordt verzacht.
 • Ovaal gezicht
  Kenmerkend voor een ovaal gezicht is dat je kaak- en haarlijn net iets smaller dan je slapen. Bij deze gezichtsvorm staat een vloeiende ronde wenkbrauw het mooist.
 • Hartvormig gezicht
  Jouw gezicht is ter hoogte van je slapen en jukbeenderen breed, en versmalt daarna naar een puntige kin. Volle, maar niet te brede (anders krijg je een wat puntiger gezicht) wenkbrauwen staan jou het mooist.
 • Rond gezicht
  Heb jij een vol en rond gezicht? Dan is een scherpe hoek en ronde boog wat voor jou. Hierdoor krijg je er optisch een smaller koppie door.
 • Vierkant gezicht
  Bij een vierkant gezicht heb je een hoekige kaaklijn en je jukbeenderen zijn ongeveer even breed zijn als jouw voorhoofd. bij deze gezichtsvorm zijn de gelaatstrekkingen al wat harder en strakker. Bij deze vorm staan zachte wenkbrauwen jou het mooist. wanneer je voor een hoge boog gaat,  verzacht je je uitstraling nog meer.

Verzorging:

Belangrijk is om ze goed te onderhouden wanneer je een verzorgd uiterlijk wilt. 1 x per 4-6 weken epileren bij de schoonheidsspecialist is een goed onderhoud. Natuurlijk kun je ze zelf tussendoor in shape houden door iedere dag of om de paar dagen een beetje bij te epileren. Blijf niet te lang zelf door epileren, de ervaring leert dat op een gegeven moment de vorm en precisie totaal weg is waardoor de oog make-up uiteindelijk ook minder mooi wordt. Vooral in het zonlicht zie je de haartjes, en vooral de donshaartjes, erg goed.

Het mooiste en strakste effect krijg je wanneer je verft en epileert, maak ze niet te donker want dit geeft snel een te strenge blik. Een liftend effect krijg je wanneer je met een parelmoer oogschaduw de lijn onder de wenkbrauw licht aanzet. Het contrast tussen licht en donker wordt dan groter waardoor de wenkbrauw nog strakker lijkt.

wenkbrauw epileren en verven

Wanneer je weinig haargroei hebt is het gebruik van de Eyebrow Filler of Eyebrowgel van Babor een perfecte oplossing. Hierdoor gaat je wenkbrauw voller lijken en blijven de haartjes  gelijk de gehele dag mooi in shape zitten.

Bij Babor Beauty Spa Studio 13 zijn  wij gespecialiseerd in het shapen van wenkbrauwen, wij geven u graag advies welk model het beste bij uw gezichtsvorm past. Een advies bij ons is altijd gratis.

Maak een afspraak via ons contactformulier

Babor Beauty Spa Studio 13 voor iedereen die het beste voor zichzelf wil!

Lees ook eens onze andere BLOGS

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

voorjaar/zomer make-up 2016