Waarom oogcrème zo belangrijk is

 In Huidverbetering, Huidverjonging, Huidverzorging, Laatste nieuws, Schoonheidssalon, Tips en Advies

 

Oogcrème, wat doet het?

Oogcrème is een must en wordt te vaak vergeten bij de dagelijkse verzorging. Je ogen zijn je visitekaartje en verraden als eerste of je genoeg geslapen hebt en gezond leeft. Met de juiste oogcrème en/ of oogcontourverzorging houd je de huid rondom de ogen jong en soepel en kun je eventueel oogleed verzachten.

 

Met oogcrème geef je de oogcontour dus net zoveel aandacht als de rest van je gezicht en laat je de ogen stralen !!

Daarom kun je niet vroeg genoeg met oogcrème beginnen, ik adviseer daarom aan iedereen jong of oud, man, vrouw met wel of geen zichtbare lijntjes, een oogcrème. Elke huid en ieder huidtype heeft een goede oogverzorging nodig, en niet zo nu of dan, maar het liefst iedere dag.

Want een oogcrème heeft pas echt effect als je elke dag de juiste oogcrème voor jouw probleem gebruikt. Zo heb je een ooggel, oogserum en een oogcrème. Wil je verslapping, wallen of juist de donkere huid onder de ogen verminderen of de gevoelige huid onder je ogen aanpakken? Het meeste effect bereik je wanneer je zowel s’morgens als s’avonds het product licht kloppend voor je dag- of nachtverzorging aanbrengt.

Eye openers

Het gebied rondom de ogen is een gevoelige zone. Behalve dat de huid hier dunner is, bevat de oogcontour maar liefst tweeëntwintig spiertjes die continue in beweging zijn. Bovendien bevat de huid hier minder talgkliertjes, waardoor sneller een tekort aan vocht ontstaat en de huid meer hydratatie nodig heeft.

Daardoor, maar ook bij het ouder worden van de huid, worden de spieren rondom de ogen slapper en is een gebrek aan stevigheid  in dit gedeelte van het gezicht als eerste af te lezen.

Met kraaienpootjes, donkere kringen of wallen als gevolg.

Echte eyeopeners zijn de oogproducten van PCA, deze bevatten plantaardige niet-irriterende Retinol en zitten boordevol Peptiden. Een unieke samenstelling.

Lees meer over de unieke werkstof Retinol:

de unieke resultaten met Retinol 

retinol en Vitamine C

gezichtsbehandeling met Retinol

retinol combineren met microneedling

Donkere kringen

Onder de ogen kunnen soms donkere, blauwgrijze kringen ontstaan die voor een vermoeide indruk zorgen en maar moeilijk te verdoezelen zijn. Vaak wordt aangenomen dat slaaptekort in zo’n geval de grote boosdoener is, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Omdat donkere kringen verschillende oorzaken kunnen hebben, ligt de oplossing meestal bij het achterhalen van de herkomst.

De meest voor de hand liggende oorzaken zijn vermoeidheid en stress. Bij een tekort aan slaap en spanning wordt de huid bleker en vallen de bloedvaatjes die onder de huid liggen meer op. Maar een grijze waas kan ook wijzen op een tekort aan ijzer of vitamine B, C of K. Het is van belang genoeg zuivel, groene bladgroente, ei en visolie binnen te krijgen.

Gezond leven is ook belangrijk. Want roken en het eten van teveel zout zorgen voor een verminderde bloedsomloop en dehydratatie en werken donkere kringen in de hand. Daarnaast kunnen donkere kringen een kwestie van aanleg zijn. Ze kunnen van nature ontstaan als gevolg van hyperpigmentatie.

Het is overigens niet zo dat je alle problemen weg kunt smeren, want je leefwijze is net zo goed van belang

PCA oogcrème Beauty Studio 13 Paterswolde

 

Opgezwollen huid of wallen

Ook wallen kunnen voor problemen zorgen in het gebied rondom de ogen. Deze opgezwollen huid onder de ogen zorgt voor een vermoeide uitstraling en kan bijvoorbeeld ontstaan door te weinig slaapuren of een flinke huilbui. Bij deze oorzaken verdwijnen de kussentjes binnen enkele uren vanzelf.

Maar er zijn ook  mensen die permanent last hebben van zwellingen. Deze wallen ontstaan door een ophoping van vet of vocht, maar ook veroudering speelt een rol. Tijdens het ouderdomsproces verzwakt de werking van het bindweefsel en verliest de huid haar elasticiteit en stevigheid, zodat de wet van de zwaartekracht in werking treedt en het vetweefsel gaat hangen. Een anti-aging oogcrème kan uitkomst bieden bij vetwallen, maar helemaal verdwijnen zullen ze niet.

Dikke onderoogleden van een teveel aan vocht zie je vaak bij allergieën of wanneer het lichaam ten gevolge van het verouderingsproces moeite heeft om het vocht efficiënt af te voeren.

Vochtwallen kun je voorkomen door voldoende water of kruidenthee te drinken. Voldoende vocht zorgt ervoor dat de vochthuishouding zijn werk optimaal kan doen en overtollig vocht goed kan worden afgevoerd. Ook oogcrèmes met metalen applicators kunnen een handje helpen, evenals het masseren van de gezwollen huid. Uiteraard helpt een goede lymfedrainage.

Een verkoelende oogcrème met cafeïne of andere circulatieverbeterende  stoffen na de massage zorgt voor een nog beter resultaat.

Oogcontourverzorging

Omdat de huid rondom de ogen zo delicaat is, kun je er niet zomaar een gezichtsmasker of dagcrème op aanbrengen. Zorg daarom dat de oogcontour vrij wordt gehouden wanneer er een peeling, masker, dag-of nachtcrème wordt aangebracht, want het kan de concentratie of specifieke ingrediënten van zo’n product soms niet zo goed verdragen.

Dag – en nachtcrèmes bevatten vaak hygroscopische stoffen die vocht uit de atmosfeer aantrekken. Hierdoor kunnen juist wallen en geïrriteerde oogcontouren ontstaan. Ga in dit gebied dus eigenlijk alleen met specifieke oogverzorgingsproducten aan de slag.

Oogcrèmes zijn samengesteld zonder hygroscopische stoffen en hebben hydraterende eigenschappen. Afhankelijk van de formule kan een oogcrème daarnaast heel veel aan een bepaald probleem doen. Iedere oogverzorging heeft specifieke werkstoffen. Zo kunnen klachten als dehydratatie, lijntjes of rimpeltjes, donkere kringen, wallen of verslapping  gericht en doeltreffend worden aangepakt.

Ieder oog probleem zijn eigen oogcrème

Een oogcrème met een luchtige gelformule adviseer ik vaak bij beginnende rimpeltjes en een vermoeide of geïrriteerde huid rond de ogen. De gelstructuur heeft een verkoelende werking.

Een gel-crèmeformule raad ik voor het gebruik overdag aan. Ze beschermt de oogcontour tegen dagelijkse stressfactoren en trekt door de lichtere textuur snel in, zodat make-up makkelijk kan worden aangebracht.

Een oogcrème of balsem met een dikkere vollere formule  adviseer ik voor s’avonds / s’nachts. Dit omdat hier veel voedende een herstellende werkstoffen inzitten, ze zijn ideaal tegen rimpels en verslappingen van de huid.

pca eyegel Beauty Studio 13

Ultrasoon:

Ultrasoon of ultrageluidgeeft een zeer goed en verrassend resultaat rondom het oog- en mondgebied. Hierdoor ontstaan trillingen en deze zorgen voor ruimte tussen de cellen. Zenuwuiteinden worden geprikkeld en werkstoffen kunnen dieper de huidlagen in waardoor de werking optimaal is. Breid uw gezichtsbehandeling uit met deze extra optie voor een langdurig effect van de behandeling.

 Samenvattend:

Om door de barrière van de huid te dringen, bevatten veel oogcrèmes complexe moleculaire formules. Naast hydraterende werkstoffen bevatten oogcrèmes lichtreflecterende ingrediënten, zodat de huid onder de ogen licht weerkaatst en er jonger en frisser uitziet.

Daarnaast worden ze vaak verrijkt met met specifieke probleemoplossers zoals extracten van paardekastanje, cameliaolie, en zeewier. Het zijn de ingrediënten en de bijbehorende onderzoekskosten die ervoor zorgen dat de prijzen verschillen.

Lees meer over onze oogproducten van PCA en Nimue

Interesse?

In de salon adviseren u graag tijdens een gratis consult.

Maak hier uw afspraak

 

 

Hartelijke groet,

Moncy Klein

 

 

 

 

Recent Posts
Showing 2 comments

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Vakantiemelding

Let op; Wegens vakantie wordt uw bestelling vanaf 16 augustus verzonden.

droge huid behandelen Eelde Paterswolde Haren Zuidlaren Tynaarlo Peize Roden Leek