Tandenknarsen behandelen met botox

 In Geen categorie, Huidproblemen, Laatste nieuws, Schoonheidssalon, Tips en Advies

Tandenknarsen

Met botox injecties is tandenknarsen zeer goed te behandelen. Door nachtelijk tandenknarsen kunnen een hoop problemen ontstaan. Door het voortdurend over elkaar schuiven van de kiezen, met name van het glazuur.

Dit kan ernstige schade hieraan veroorzaken. De kiezen kunnen zelfs afbreken en/of barsten.

Verder gaat het vaak gepaard met pijnklachten in de kaakspier en in het kaakgewricht. Ook kan hoofdpijn een klacht worden ten gevolge van de verhoogde spanning in de kaakpieren.

Ook kan een bitje van de tandarts een oplossing zijn maar deze worden vaak als onprettig en onplezierig ervaren. Daarnaast zijn ze ook niet heel charmant.

Gevolgen en oorzaken

Tandenknarsen (bruxisme) is een lastig probleem, wat de tanden en kiezen overmatig vroeg kan doen verslijten. Hierdoor kan het gebit ernstig beschadigen. Omdat tandenknarsen vaak ’s nachts gebeurd kan er veel pijn en spanning in de kaak ontstaan.

Ook hoofdpijn, nekpijn en vermoeidheid zijn vaak en veel voorkomende klachten.

Het komt regelmatig voor bij jonge kinderen maar ook bij volwassenen. In sommige gevallen kan het spontaan weer verdwijnen maar de klachten kunnen ook blijven aanhouden. Er kunnen diverse oorzaken zijn zoals stress, slaapstoornissen, roken, drugs of alcoholgebruik.

Ook zijn er aanwijzingen dat een onbewuste hersenactiviteit zorgt voor het krachtig over elkaar schuiven van tanden en kiezen.

Behandeling met botox door Cosmetisch Arts drs. Maarten Facee Schaeffer

Met behulp van Botox injecties in de kaakspier kan de spanning zodanig verlaagd worden dat er een vermindering van de klachten optreedt of dat het tandenknarsen zelfs helemaal stopt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kleine injectienaalden.

Het tandenknarsen zal hierdoor verminderen of zelfs helemaal ophouden. In principe wordt tijdens de behandeling alleen de grote kauwspier behandeld. Mocht de andere kauwspier ook een oorzaak zijn, dan wordt deze eveneens behandeld.

De benodigde hoeveelheid Botox is afhankelijk van de ernst van de klachten. Na behandeling duurt het ongeveer 2 maanden voordat de klachten echt verminderen.

Het duur van het resultaat van de Botox injecties is verschillend, maar meestal rond de 6-12 maanden.

Kosten van de behandeling

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de situatie. U wilt echter niet voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Daarom wordt er vooraf in een gratis consult uitvoerig met u besproken welke kosten de behandeling met zich meebrengt.

Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Nazorg

Ernstige bijwerkingen na een tandenknars behandeling met botox is niet bekend. Het kan voorkomen dat er lichte zwellingen ontstaan maar deze trekken vrij snel weer weg. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden

  • Krab of wrijf niet op de plekken waar bultjes en vlekjes ontstaan
  • Verricht de eerste zes uur geen lichamelijke inspanning
  • Drink de eerste zes uur geen alcohol
  • Blijf de eerste vier uur na de behandeling wakker

De dag na de behandeling zijn er geen beperkingen meer. Uw behandelend arts geeft u na de behandeling alle benodigde informatie. Voor een optimaal resultaat is het aan te bevelen om de botox-behandeling tegen tandenknarsen om 3-4 maanden te herhalen.

Afspraak

Heeft u interesse voor een gratis consult maak dan een afspraak bij onze cosmetisch arts

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Fronsrimpel of spanningshoofdpijn behandelen met botox of fillers in Eelde Paterswolde Groningen Haren Zuidlaren, Peize, Glimmen, Zuidlaren, RodenFoto’s Hairstroke wenkbrauwenGroningen Eelde Paterswolde Haren Tynaarlo Zuidlaren Roden Peize