Wat is cosmetische Micro Needling?

Micro Needling is een behoedzame anti-aging behandeling, die het mogelijk maakt om zeer effectieve werkstoffen zoals hyaluronzuur beter in de huid te brengen.

De huid vormt aan de oppervlakte van nature een beschermingslaag tegen invloeden van buitenaf. Deze laag bemoeilijkt het indringen van anti-aging werkstoffen in de diepte van de huid.

Met behulp van steriele wegwerpnaalden wordt de huid tijdens de Micro Needling aan de oppervlakte geperforeerd om haar voor anti-aging werkstoffen meer doorlaatbaar te maken en geselecteerde werkstoffen precies daar in de huid te brengen waar ze het meeste nut en de allerbeste functie hebben.

Tegelijkertijd wordt door de perforatie van de bovenste huidlaag alle huidfuncties geactiveerd, de doorbloeding verhoogd en de natuurlijke huidgeneratie gestimuleerd.

De behandeling is vrijwel pijnloos omdat alleen de bovenste huidlaag geperforeerd wordt, die voor het grootste deel uit hoornschilfers bestaat.

Zie hier de film van een microneedling behandeling:

Hoe reageert de huid op de Micro Needling behandeling?

De huid reageert onmiddellijk op de Micro Needling behandeling met een matige tot intensieve roodkleuring, zoals bij een zonnebrand. Ook is een branderig gevoel en een lichte zwelling een heel normaal resp. zelfs gewenste huidreactie, die uiterlijk na 1 – 2 dagen verminderd.

foto micro needling 2

Direct na de behandeling

Nadat de roodkleuring verminderd is, kan in afzonderlijk gevallen bij bijzonder intensief bewerkte huiddelen een lichte korst ontstaan. Ook dit is een absoluut gewilde en ingecalculeerde reactie van de huid.

Waar moet je op letten na een Micro Needling behandeling?

De huid heeft na de behandeling 2 -3 dagen nodig om te regenereren. Je  bereikt optimale behandelingsresultaten wanneer je gedurende deze tijd extra prikkels vermijd zoals:

– een sterk verblijf in de zon of in het solarium

– sterk transpireren ( sauna bezoek)

micro needling dag erna

1e Dag na de behandeling

– bezoek aan het zwembad

– abrasieve of chemische peelings

– ontharing op de behandelde plaatsen

– zelfbruiner

Tijdens de behandelingskuur alsmede 2-3 weken daarna moet  er overdag een zonbescherming

Kuurbehandelingsaanbevelingen

Optimale resultaten met de Micro Needling behandelingen bereikt u in principe altijd bij het inachtnemen van een complete behandelingskuur van ca.6 behandelingen met tussenpozen van 14 dagen. Natuurlijk zijn ook afzonderlijke behandelingen, deelbehandelingen of gereduceerde kuuraanbiedingen mogelijk.

Verzorging thuis na de Micro Needling met PCA

Voor het bereiken van optimale behandelingsresultaten is het naleven van een concreet verzorgingsplan voor thuis een basisvoorwaarde. Houdt u zich vooral aan de verzorgingsaanbevelingen van uw schoonheidsspecialiste !!

LEES MEER IN ONZE BLOG OVER MICRONEEDLING

Een licht make-up kan al op dag 2 weer worden aangebracht.

Let op: U dient minimaal 2 x per dag een zonnefactor SPF 30 te gebruiken.

Start typing and press Enter to search