Mascara aanbrengen, hoe doe je dit op de juiste manier?

 In Geen categorie, Huidverzorging, Laatste nieuws, Schoonheidssalon, Tips en Advies

Grappige weetjes over mascara.

Mascara is een van de meest populaire make-up producten en wordt dagelijks gebruikt door miljoenen mensen.

De Egyptenaren al sinds 4000 jaar voor Christus hun oogleden donkerder maakten?

Vroeger was het eerst een cake-achtige substantie die je met een vochtig kwastje op je wimpers aan moest brengen?

Hoe houd je het borsteltje vast? Hoeveel lagen is nou eigenlijk het beste? En wat als je per ongeluk uitschiet? Echt goed mascara opdoen is een sport die niet onderschat mag worden.

De eerste stap is overigens  het uitkiezen van de juiste mascara. Heb jij de perfecte nog niet gevonden? Laat mij je helpen met de volgende tips, want na onze visagie training over de allernieuwste AGE-ID make-up delen wij weer graag onze kennis met jou.

 

Tip 1: Hoe kan ik de klontjes verwijderen?

Om goed mascara op te doen, dien je te beginnen door je de roller open te maken en eventuele klontjes die aan het uiteinde van je mascaraborsteltje zitten te verwijderen. Op die manier voorkom je dat de klontjes tijdens het mascara aanbrengen in je ogen of tussen je wimpers komen.

Het verwijderen van klontjes is overigens eenvoudig: dit doe je gewoon door met de top van het borsteltje even terug te gaan in het flesje en de klontjes af te strijken.

Je kunt de klontjes natuurlijk ook verwijderen met behulp van een tissue.

Tip 2: Hoe breng ik de mascara aan?

Advies: Ga met het borsteltje niet vaker in het flesje dan nodig is. Onbewust ga je  fanatiek te “pompen” om meer op het borsteltje te krijgen. Zo komt er echter lucht in en zuurstof bij , waardoor deze sneller opdroogt en dus onbruikbaar wordt. Tevens wordt de kans op bacteriën groter waardoor je sneller de kans loopt op een ooginfectie en/of ontsteking.

mascara aanbrengen met wing

Mascara met wing effect

Een veelvoorkomende fout tijdens het aanbrengen  is dat je je te veel (of alleen maar) op de uiteinden van je wimpers focust. Je wilt natuurlijk dat je wimpers vooral bij de uiteinden langer en voller worden, maar dan is het juist belangrijk om bij de basis van je wimpers te beginnen.

Op die manier zullen je wimpers namelijk nog langer en voller lijken. Dat is overigens logisch… Hoe groter het stuk van je wimpers waar je mascara aanbrengt, des te meer van je wimpers    geaccentueerd wordt. Kortom: goed mascara opdoen begint letterlijk bij de basis!

 

Tip 3: Zigzaggend aanbrengen

spinnepoten mascara

Zo moet het niet

Begin dus bij de basis van je wimpers en maak een zigzaggende beweging richting de uiteinden van je wimpers tijdens het opdoen. Op die manier komt er meer mascara op je wimpers. Door te zigzaggen terwijl je mascara opbrengt, voorkom je ook dat je wimpers aan elkaar gaan kleven.

Wanneer je op de helft van je wimpers bent push je als het ware een krul in de uiteinden van de wimpers en houd dit een seconde vast. Bij de ooghoek van de wimpers, veeg je de wimpers a.h.w. naar buiten waardoor je een wing effect gaat creëren.Naarmate je een mascara langer gebruikt, wordt deze overigens telkens dikker.

Het kan dus goed zijn dat je in het begin 2 of zelfs 3 laagjes aanbrengt, en uiteindelijk nog maar 1 laagje.

Tip 4: Gebruik een wattenstaafje om foutjes te corrigeren

Maak je geen zorgen als er tijdens het gebruik mascara op je oogleden of wangen komt. Pak nadat je klaar bent gewoon een wattenstaafje, doe er een beetje make-up remover op en verwijder het overtollige. Doe dit pas nadat je klaar bent bent met het aanbrengen, anders droogt je mascara wellicht op tijdens het corrigeren en krijg je een onregelmatig resultaat.

Tip 5: Hoe lang is de houdbaarheid?

Mascara gaat niet zo lang mee als je zou denken? Goedkopere merken drogen vaak al na 8 weken uit, de duurdere merken met de betere werkstoffen doen er 12-16 weken over om uit te drogen.

Dermatologen geven vaak aan dat de meeste oogproblemen rond allergieën hierdoor ontstaan, en onthoud: éénmaal een allergische reactie met als gevolg een oogprobleem, en je komt er nooit meer van af. Je huid onthoudt dit als geen ander.

TIP: Verwijder nooit oogmake-up met reinigingsdoekjes, dit is de grootste rommel en de grootste veroorzaker van oogirritaties en allergieën. Het reinigt absoluut de huid niet maar verplaatst alleen het vuil! 

Waterproof droogt sneller uit dan gewone? Het wordt ook steeds minder gebruikt omdat het slecht te verwijderen is, waardoor wimpers erg snel afbreken.

Als je vaker last hebt van klontjes, tijdens het aanbrengen dan kun je deze even opwarmen. Dit lukt ook met eyeliner.

Dit doe je door de roller  tussen je handpalmen te rollen. Hierdoor  worden ze warm en lukt het aanbrengen veel beter.

Wat is mijn favoriete mascara?

De nieuwe AGE-ID make-up van Babor heeft drie nieuwe en wel de volgende:

  • Ultra Definition Mascara: voor meer definitie in ieder opzicht met een kamborsteltje die iets versmalt  in het midden
  • Perfect Curl Mascara: om een mooie krul  voor een fals-lash te creëren met een gebogen volle borstel, voor een langere wimper effect
  • Extra Volume Mascara: voor extra volume en dikkere wimpers met een volle bostel

BABOR Eye Make up Perfect Curl Mascara voor perfect gekrulde wimpers.BABOR Eye Make up Extra Volume Mascara voor een extreem volume van je wimpersBABOR Eye Make up Extra Volume Mascara voor een extreem volume van je wimpers

Super product die doet wat het moet doen, zien er prachtig strak en trendy uit in de metalic huls. Makkelijk te verwijderen bij de reiniging en mooi diep zwart. Zelf ben ik fan van de Perfect Curl Mascara, voor mij voldoet deze precies aan mijn wensen.

Heeft u vragen en/of opmerkingen?

Bij Babor Beauty Studio 13 voorzien wij u graag van het beste advies en een intake is altijd GRATIS

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Behandeling compleet