Wat is Manuele Lymfedrainage:

Deze massage bevat speciale technieken, welke het lymfevatenstelsel activeert. Manuele lymfedrainage is een therapeutische massage.
De manuele lymfedrainage stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor verbeterd de conditie van de huid. Deze massage kan worden toegepast op het gelaat, de hals, decolleté en ook op andere delen van het lichaam. Bij een verbetering van de afvoer zullen gifstoffen sneller afgevoerd worden waardoor een verbetering van de celstofwisseling en daardoor van de celwerking plaats kan vinden.

Wat is Lymfe:

Lymfe is een kleurloze vloeistof die vrijwel overal in het lichaam te vinden is. Belangrijke functies van het lymfestelsel zijn de afvoer van een teveel aan  vocht en het vervoer van afvalstoffen uit het weefsel.

De belasting van het lymfestelsel is groot in onze westerse maatschappij. Gebrek aan beweging, stress, ongezonde voeding ( te veel suiker, te veel vet ) zorgen voor een ophoping van afvalstoffen die een ziekmakende invloed kunnen hebben.

Een lymfestelsel dat overbelast en vervuild is kan zich onder andere uiten in chronische vermoeidheid of chronische infecties, hoofdpijn of migraine, een hoge bloeddruk, opgezette of pijnlijke benen, huidproblemen en bepaalde aandoeningen van reumatische aard.

lymfedrainage

Welk doel en wat voor functie heeft manuele lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage wordt gebruikt als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen. Deze ingrepen hebben zichtbaar een beter en sneller resultaat als deze gecombineerd worden met meerdere lymfedrainage behandelingen.

Na een cosmetische ingreep zoals een ooglidcorrectie of liposuctie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem. Dit is vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed afgevoerd kan worden door de verstopte lymfevaten. Ook worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Het ontsiert niet alleen maar voelt ook vervelend aan.

Dankzij manuele lymfedrainage verdwijnt oedeem. Door deze kan er nog specifieker gewerkt worden aan huidverbetering en anti-aging, en ook het voorbereiden van de huid voor plastische chirurgie. daarom verwijzen plastische chirurgen en cosmetische artsen hun cliënten door naar een geregistreerde schoonheidsspecialist.

Na een cosmetische ingreep zoals een ooglidcorrectie of liposuctie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem.

Dit is vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed afgevoerd kan worden door de verstopte lymfevaten. Ook worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Het ontsiert niet alleen maar voelt ook vervelend aan.

Dankzij manuele lymfedrainage verdwijnt oedeem. Door deze kan er nog specifieker gewerkt worden aan huidverbetering en anti-aging, en ook het voorbereiden van de huid voor plastische chirurgie

Hoe werkt een behandeling?

Aangezien lymfe een langzaam stromende vloeistof is, zal een behandeling met zekere regelmaat plaats moeten vinden. Afhankelijk van de aard van de klacht(en) kan die variëren van meerdere malen per week  tot één maal per maand.

Bij langer bestaande  klachten moet rekening gehouden worden met een behandelingsschema van één à twee maal per week gedurende enkele weken dat afgesloten wordt met een afbouw periode.

Een behandeling duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten. Het komt regelmatig voor dat de cliënt -bijna- in slaap valt tijdens de behandeling, dit ten gevolge van het rustgevende en ontspannende effect van een manuele lymfedrainage behandeling.

Start typing and press Enter to search