Bindweefselmassage

Deze massage bevat huidverbeterende massage technieken welke opgebouwd worden vanuit specifieke bindweefsel massage grepen en specifieke pincement massage grepen. Bindweefselmassage wordt zonder tussenstof (crèmes/olie) uitgevoerd.

Bindweefselmassage is een therapeutische massage.

Door beide technieken te combineren kan er nog specifieker gewerkt worden aan huidverbetering en anti-aging en het voorbereiden van de huid voor plastische chirurgie. De dikte van de onderhuidsbindweefsel bepaald welke grepen het meest geschikt zijn. Op deze manier ontstaat er dus een zeer afwisselende massage.

Wat gebeurt er in de huid tijdens de bindweefselmassage?

Foto bindweefselmassage

De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding en de afvoer van de afvalstoffen. Hierdoor verbeterd de conditie van de huid. Bindweefselmassage kan worden toegepast in het gelaat, de hals en decoletté en ( andere delen van het ) maar ook op het lichaam. De behandeling wordt vooral toegepast bij cliënten met een ouder een slecht doorbloede huid, het hersteld deze huid waardoor deze er weer beter uit gaat zien.

Pincementmassage is een reflectoire massage en werkt direct op het innervatiesystheem. Door middel van pittige uitgevoerde kneepjes worden de zenuwuiteinden in de huid geprikkeld, waardoor er indirect een verbetering van alle huidfuncties optreedt, zoals de doorbloeding en activering van de bindweefselcellen.

Deze massage techniek werd oorspronkelijk gebruikt door fysiotherapeuten maar is daarna in de schoonheidsverzorging geïntroduceerd dankzij de huidverbetelrende resultaten. Voor effectief resultaat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Daarnaast bevorderd de massage het welbevinden van de cliënt.

Voor welke huid is de bindweefselmassage geschikt?

Het is geschikt voor vrijwel alle huidtypen, ook voor de dunne, gevoelige en couperose huid en wordt toegepast bij o.a. acne, littekens, verslapte huid en rimpelvorming.

Uw schoonheidsspecialiste / huidspecialiste bij Beauty Studio 13 is hiervoor ANBOS VO opgeleid.

Start typing and press Enter to search