Acne behandeling – Wat is acne?

Acne behandeling: wat is het en wat kunnen we er aan doen?

Acne komt vooral voor op gezicht, rug en borst. Dit is een huidaandoening met een chronisch karakter. Acne Vulgaris: in het kort acne, een medische term voor jeugdpuistjes.

Het zijn kleine ontstekingen van de huid in en rondom de talgklieren. Bij de één zijn het een paar puisjes of mee-eters, en bij de ander een huidaandoening die veel psychische problemen kent in het dagelijkse leven.

acne behandeling in Groningen Eelde Haren Paterswolde Roden Peize Zuidlaren Tynaarlo

Vaak probeert men acne te camoufleren.

Met cosmetica waardoor er een verstopping veroorzaakt wordt van de talgklieren. Hierdoor vererger je het probleem juist. Spanning en stress kunnen het niet verergeren, vaak is het eerder dat het stress veroorzaakt. Helaas kun je acne niet voorkomen.

Wel kunnen we dit zeer goed  behandelen waardoor we ervoor kunnen zorgen dat de huid rustiger wordt en rustig blijft totdat het uiteindelijk vanzelf weer overgaat. Hoe langer dit huidbeeld bestaat en er niet of voldoende behandeld wordt, des te groter is de kans op blijvende schade.

acne

Hoe ontstaat dit?

Niet door slechte hygiëne, maar goede hygiëne is wel van belang. regelmatig je handen goed wassen en nooit zelf aan je huid knijpen.

Er bestaat geen standaard behandeling. Deze behandeling vereist maatwerk, omdat van te voren niet bekend is hoe iemand op een behandeling zal reageren.

Acne Behandeling:

Naast de behandeling is het zeer belangrijk om de huid thuis op de juiste manier te behandelen.

Naast het efficiënt reinigen is het gebruik van de juiste crèmes en serums erg belangrijk. Deze moeten actieve ingrediënten bezitten die de poriën reinigen en ontstekingsremmend werken. Ook chloorhoudende of oliehoudende producten kunnen een rol spelen.

Het is dan ook verplicht om bij acne de aangewezen producten thuis te gaan gebruiken, anders gaat dit ten koste van het resultaat

Binnen de productlijn van PCA kan na een huidscan een zorgvuldig advies worden gegeven over het juiste gebruik van deze producten voor thuis.

Na één behandeling is er vaak na een aantal dagen al een lichte verbetering te zien. Helaas is het probleem  niet in één enkele behandeling verholpen, maar zal dit met een aantal behandelingen gepaard gaan.

Hierin wordt u door mij volledig begeleid, want ik help u graag. Een consult is altijd gratis.

Specialisatie

Wij zijn ANBOS VO gespecialiseerd in deze behandelingen, en volgen jaarlijks onze bijscholingen en accreditaties. U kunt uw zorgpolis nakijken voor de vergoedingen die hieraan verbonden zijn.

Ook is bij ons de huidtherapeut aanwezig. Deze hebben contracten met alle zorgverzekeraars, of u in aanmerking komt voor vergoedingen kunt u nalezen in uw zorgpolis.

Start typing and press Enter to search